Aanbieding

Zwart met strass € 9,00 € 5,00

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

  • 25-02-2017 - Alles verliep vlot en nadat ik het bedrag had overgemaakt...  lees meer
  • 18-11-2016 - Geluk's Sieraden is een echte aanrader. Heel betrouwbaar, super communicatie,...  lees meer
  • 30-09-2016 - Vandaag ook mijn sieraden ontvangen , 2 dagen geleden besteld....1...  lees meer
Plaats een bericht
  • Camping Janse
  • Facebook Geluk`s Sieraden

Onderhoudstips zilveren sieraden

Als sieraden niet op de juiste manier worden onderhouden, dan stralen ze dat al spoedig uit. Hoewel een sieraad hoort ‘te leven’, dus dat te zien is dat het gedragen wordt, moet het wel een sieraad blijven. Krassen en deukjes zijn niet altijd te voorkomen. Wil je een sieraad zo lang mogelijk mooi houden, dan volgen hieronder diverse tips om het verloren gaan te voorkomen en al te drastische slijtage tegen te gaan.

1. Berg elk sieraad apart op, bijvoorbeeld in een bijouteriedoosje. Zo voorkom je krassen.

2. Sommige schoonmaakmiddelen als zout en chloor zijn funest voor sieraden. Edel - en kleurstenen zijn zeer gevoelig voor veel soorten zeep. Draag daarom geen sieraden bij huishoudelijk of ruw werk. Dit geldt ook voor het sporten. Dan bestaat de kans de sieraden te beschadigen of te verliezen.

3. Fel zonlicht kan daaraan blootgestelde sieraden beschadigen. Parels en kleurstenen bijvoorbeeld verkleuren net als je huid. Helaas is de verkleuring bij de stenen blijvend.  Wel frissen kleurstenen op van een bad in een lauwwarm zeepsopje.

4. Goudlegeringen ‘bijten’ als ze in aanraking komen met parfum, make-up en haarlak. Deze bevatten stoffen waardoor de goudlegering vlekken veroorzaakt op de kleding en op de huid van de sieradendrager. Doe sieraden daarom pas op het allerlaatste moment om of aan.

5. Zilver reageert op zuurstof. Daardoor kan er gele aanslag op het sieraad komen. Op den duur wordt deze aanslag zwart. Een glad zilveren sieraad is te reinigen met een speciale zilverpoetsdoek of met een doek met zilverpoetsmiddel. Gematteerd zilver is te reinigen met een potloodgummetje of met speciale silverclean.

6. De huid geeft een parel meer glans. Maar transpiratie doet weer afbreuk aan die polijstende werking. Net als cosmetica en parfum. Reinig parels daarom af en toe met een vochtige doek.

7. Mochten deze tips ontoereikend zijn, dan is er natuurlijk altijd nog de juwelier. Hij weet als geen ander elk sieraad een professionele schoonmaakbeurt te geven.